We passen echt niet bij Barneveld

30 januari 2018

Scherpenzeel zelfstandigStelling: Gemeentelijke herindeling zou volgens het regeerakkoord wel eens onvermijdelijk kunnen worden. Moet in geval van nood de RSW-gemeente weer uit de bureaulade worden gehaald of is het beter om deel uit te gaan maken van een grote FoodValley gemeente?

Geen van beiden. Scherpenzeel kan prima zelfstandig blijven. We hebben een goede financiële positie. We hebben veel ondernemende bedrijven, zeer actieve verenigingen en betrokken inwoners. Kijk maar naar de hoeveelheid vrijwilligers en mantelzorgers. Er zijn voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor woningen en bedrijven om de komende tijd gestaag te groeien. Geen enkel dorp in de regio heeft in verhouding zulke goede voorzieningen als wij, voor elk wat wils.

Met een krachtig college (natuurlijk met GBS erin) zijn we als kleine gemeente juist beter opgewassen tegen moeilijke kwesties en minder kwetsbaar. De zorg is bijvoorbeeld door de overheid heel bewust naar de gemeenten geschoven, omdat die dichter en persoonlijker bij de mensen staan. Grote (samengevoegde) gemeenten hebben het veel moeilijker dan wij. Geen enkele samenvoeging heeft uiteindelijk een verbetering opgeleverd, het zijn bijna allemaal drama’s geworden.

Dus het gemeentebestuur moet niet op haar handen gaan zitten ,maar de mouwen opstropen. Actie en aan de slag met heel veel dingen die te lang zijn blijven liggen of veel te langzaam zijn gegaan. Want er moet wel wat gebeuren natuurlijk. Het komt niet vanzelf aanwaaien.

Op grotere of moeilijke onderwerpen kunnen we ook heel goed samenwerken met omliggende gemeenten. Dat doen we nu ook al en niemand merkt daar iets van of heeft daar last van. Scherpenzeel heeft een eigen cultuur waar we trots op mogen zijn.

We passen echt niet bij een dorp als Barneveld, we zijn gewoon een heel ander dorp. Een zelfstandig dorp.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...