Zomerreces

11 juli 2016

Mooi woord voor galgje of scrabble ;-) Maar goed, de gemeenteraad heeft zomerreces. Je zou kunnen zeggen dat we daar aan toe waren. Qua hoeveelheid werk en stukken lezen hadden we nog wel even door kunnen gaan. Qua ergernissen is het maar goed dat het recestijd is. Plan Weijdelaar wil maar niet vlotten. De bewoners van het Huis in de Wei gaan weliswaar verhuizen, dus het Huis zelf zal wel op de schop gaan. Wat betreft de overige bouw is het erg rustig. Ligt daar nog het bestemmingsplan wat naar onze bescheiden mening niet klopt. Als je wilt dat inwoners, ongeacht leeftijd, maar met behoefte aan zorg, hier een huurappartement kunnen betrekken, moet je wel zorgen dat het bestemmingsplan klopt. Dat wil zeggen: bestemming Maatschappelijk en niet wonen zoals het nu nog op papier staat. Ik hoop dat collega-raadslid dhr Slappendel hier samen met ons zijn best voor gaat doen.

Dan is daar de verkoop van de burgemeesterswoning op de hoek Parklaan / Rooyaardslaan. Zo jammer dit plan. Geld levert niets op op dit moment en we krijgen best een redelijke huur per maand. Dus…. gewoon houden. Deze hoek leent zich uitstekend voor eventuele bouw van seniorenappartementen in de luxere sfeer..toch? Nu gaat waarschijnlijk een projectontwikkelaar met deze hoek aan de haal.

Tafeltje dekje… te triest voor woorden. Reeds in april had wethouder Vreeswijk hier een rol kunnen pakken als begeleider / faciliteerder / supporter.. noem maar op. Maar helaas niet naar geluisterd. Wij hopen oprecht dat er een vergelijkbare oplossing komt voor onze ouderen die niet zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen.

En dan de vergadering in juni waarbij de financiën voor de komende jaren werd besproken. Doffe ellende. De algemene reserve slinkt. Met een beetje mazzel houden we nog wat geld over aan de stukken grond die de gemeente nog in eigendom heeft en die ontwikkeld kunnen worden voor woningbouw. Maar dan moet je niet zoals bij de Bruinhorst, waar de school staat, al op voorhand 70.000 euro willen inleveren. Het moet toch een uitdaging zijn om minimaal op 0 uit te komen. Snapt u het…? Ik niet!

Dan moet de gemeenteraad weer ingrijpen met een amendement om het college te bewegen op 0 uit te komen. Ook in de kadernota wordt met geld gesmeten en staat, hoe triest, dat er drie jaar achtereen gewoon 375.000 euro uit de reserve gehaald moet worden. Dat geloof je toch niet? En waarvoor? Uitbreiding personeel. Daar is niets mis mee, als er werk is voor dit personeel, maar de gemeentesecretaris vertelt doodleuk dat alle ambities van het college al zijn uitgevoerd (was niet zo moeilijk, want wij hebben deze ambities niet kunnen vinden in het collegeprogramma) en dat het personeel alles onder controle heeft. Hartstikke mooi…. Waarom dan uitbreiding? Om “het dieper en breder te kunnen aanpakken”. Gewoon doen wat je moet doen. Het gemeentelijk apparaat is er voor de inwoners en niet andersom! Maar… als het aan GBS ligt, moet er nog wel heel wat water door de Rijn voordat het college , bestaande uit SGP, CU en CDA een lastenverzwaring voorstelt van ruim 10%. Dit stond dus niet in het coalitieakkoord!

Nu lijkt het net of het college niets goed doet. Dat is natuurlijk niet zo, maar ik moet eerlijk bekennen dat er helaas geen echte hoogtepunten zijn.

En dan is het zomerreces. We kijken sport, genieten van onze vakantie, fietsen een rondje en zien elkaar weer in augustus.

Wij wensen U allen een hele mooie zomer.
Namens fractie GBS

Henny.

PS Er staat nog een lift ergens in de opslag. Is hier nog een liefhebber voor, want wij horen van het college nog geen plannen met betrekking tot deze liftinstallatie. Of is het wachten op een sublieme oud ijzerprijs???Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...