GBS laat weer van zich horen

4 oktober 2014

Na de euforie van de verkiezingsuitslag werd al snel duidelijk dat we wel de grootste partij waren gebleven, maar dat het verlies van 1 zetel ons parten speelde. Wat er gebeurde met de coalitievorming heeft ons diep geraakt. GBS bestaat uit gevoelsmensen en dan heb je het soms erg lastig in de politiek. Politiek is niet recht voor z’n raap? Is niet altijd oprecht? Is niet altijd te vertrouwen? NOU, WIJ WEL. Ondanks dat ons vertrouwen op een laffe manier is beschaamd, gaan wij niet mee doen met dat deel van het politieke spel. WIJ BLIJVEN ONSZELF.

Voor onze fractieleden waren het zware maanden. De teleurstelling werkte door in de koppies. Het was hartverwarmend hoe Scherpenzelers op straat onze fractieleden soms spontaan een hart onder de riem staken. Zij konden het ook niet geloven dat we zo in de steek waren gelaten, terwijl we 4 jaar goed hadden samengewerkt en goede dingen hadden gedaan voor het dorp. Natuurlijk pakte de fractie het weer op en gingen ze direct weer op de bres voor ALLE Scherpenzelers. Maar aan verschillende dingen was toch wel te merken dat het ons niet in de koude kleren was gaan zitten. Vooral op facebook, twitter en de website van GBS bleef het daarom lang stil.

Er werd geen verslag gedaan van raadsvergaderingen, terwijl er wel het nodige te zeggen viel.

Het vaststellen van het coalitieakkoord van de christelijke coalitie bijvoorbeeld. Hoewel er weinig nieuws of ambitie in stond, was er wel degelijk genoeg over te zeggen. En de behandeling van de Kadernota, het stuk waarin het college aangeeft hoe zij willen gaan besturen en hoe zij van plan zijn om het geld te verdelen bij de begroting in oktober. Van beide vergaderingen hebben we nu alsnog een verslag op deze website geplaatst.

Na de vakantie was iedereen de teleurstelling en de boosheid wel weer te boven. We hebben de eerste raadscyclus achter de rug en dat was VUURWERK. Dit College roept de ellende over zichzelf af door steeds lastige zaken onder het tapijt te vegen en de Raad niet serieus te nemen. Het lijkt wel of men zich van niemand iets aantrekt. En tja…, dan heb je pech als GBS in de Raad zit. Die willen de waarheid op tafel. Scherpenzelers hebben daar recht op. Lees de verslagen binnenkort op deze website.

We zullen u via facebook, twitter en deze website op de hoogte houden, want de controlerende taak van de Raad is meer dan nodig bij de DOOFPOT-POLITIEK van dit college.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...