Henk Brons weer lijsttrekker: In dienst van inwoners en bedrijven

8 december 2021

GemeenteBelangen Scherpenzeel (GBS) heeft Henk Brons opnieuw gekozen als hun 'voorman' bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. ,,Na een zeer bewogen raadsperiode kunnen we ons eindelijk weer volledig gaan bezighouden met de toekomst van onze eigen, zelfstandige gemeente Scherpenzeel'', stelt een gemotiveerde Brons.

Het is duidelijk dat de afgelopen vier jaar zeer zwaar zijn geweest voor de partij, die bekend staat als open, eerlijk en recht voor zijn raap. Henk is nog aangedaan door wat hij heeft ervaren als bestuurlijk machtsmisbruik: ,,Het lijkt soms meer om de beeldvorming te gaan dan om de feiten. Gelukkig heeft Den Haag haar verantwoordelijkheid genomen.'' Maar het ergste vindt hij de onterechte en misplaatste negatieve berichten over Scherpenzeel, over haar inwoners en over haar bestuur. ,,Dat hadden wij met z'n allen niet verdiend. Maar de Scherpenzelers hebben ons gelukkig enorm gesteund en het is aan de Scherpenzeelse bevolking te danken dat we zelfstandig zijn gebleven.''

Toekomst
Over de Scherpenzeelse toekomst is Brons positief: ,,Als we van de kiezers weer het vertrouwen krijgen om het huidige beleid voort te zetten, dan zijn we klaar voor de toekomst. Onze partij heeft een duidelijk visie. We zullen nog meer moeten samenwerken, zoals elke gemeente dat moet'' Komende periode worden er weer belangrijke besluiten genomen. ,,We willen net als iedereen het groene karakter behouden, maar er moet ook perspectief zijn voor jongeren die willen werken en wonen in dit dorp. En de zorg voor ouderen, hulpbehoevenden en mensen die het minder goed getroffen hebben, moet ook betaalbaar blijven."

Betrokken
GBS is druk bezig met het opstellen van het verkiezingsprogramma. En zij kijken uit naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. ,,De politiek in Scherpenzeel moet beter samenwerken, ook al is het onderlinge vertrouwen geschaad. Een onafhankelijke burgemeester speelt daarin een belangrijke rol.'' De partij zoekt nog extra mensen. Niet alleen voor de politiek, maar ook voor allerlei activiteiten in het dorp. ,,Betrokken, benaderbaar, bescheiden, met beide benen op de grond en hard werken voor de belangen van onze inwoners en bedrijven. Dat is typisch GBS. We hebben getoond dat we standvastig, eerlijk en betrouwbaar zijn en dat is precies wat we ook de komende periode weer hard nodig hebben.'', besluit Henk Brons.



Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...