Gemeentebelangen presenteert wethouderskandidaat

8 maart 2018

GemeenteBelangen Scherpenzeel is helder en duidelijk: We willen graag in het college. Daarom willen we vóór de verkiezingen de kandidaat-wethouder bekend maken: Henny van Dijk-van Ommering. “In ons geval een droom-kandidaat”, zegt lijsttrekker Henk Brons. “Henny is sinds de oprichting een vaste, stabiele waarde bij GBS, die precies weet hoe de hazen lopen. Zowel in onze partij als bij de andere partijen. Hoewel Henny van de nuance is, houdt ze van doorpakken. Niet te lang praten, maar weloverwogen besluiten en doen!”.

Hoewel bij de vorige verkiezing GBS opnieuw de grootste partij was, kwamen ze niet in het college. Een coalitie van de 3 Christelijke partijen sloot die weg af. “Dat deed pijn destijds”, zegt Brons. “Vooral omdat we in die eerste 3,5 jaar veel dingen bereikt hadden. We hebben een mooie afspiegeling van de Scherpenzelers in onze partij, en de kiezers hebben het voor het zeggen. Zij kunnen het verschil maken”.

Over de prestaties van het huidige college wil Brons niet veel zeggen. “Het is te makkelijk om daar achteraf over te klagen. Maar duidelijk is wel dat er weinig is bereikt, omdat het intern in het college erg moeizaam ging. Voor Scherpenzeel is het belangrijk dat het college in harmonie bestuurt en de samenwerking van de partijen onderling bevordert. Dat is ons doel en Henny is daarbij voor ons de ideale persoon”.

Henny zelf is er heel nuchter onder. Met al haar ervaring en kennis van de Scherpenzeelse samenleving en van de Scherpenzeelse politiek ziet zij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zij hoopt op een mooie campagne van alle partijen. “Het is belangrijk dat zij zich goed laten zien, want dan is er voor de inwoners wat te kiezen. De inwoners zijn de baas. Dat vind ik het mooiste basisprincipe van GBS. Dat is waar democratie voor staat”.

Henny is al lang politiek actief in Scherpenzeel. Van 1995 tot 2002 was zij al raadslid. Nu zit Henny al weer bijna 8 jaar in de Raad voor GBS waar ze zich in 2010 bij aansloot. De frisse kijk op de politiek en de vastberaden houding om iets te veranderen, spraken haar aan. Ze zegt: “Politiek, bestuurders en ambtenaren moeten volledig in dienst staan van de inwoners. De inwoners betalen hiervoor en hebben recht op een dienstbare houding van de gemeente, die voor iedereen gelijk moet zijn. In het verleden werd daar regelmatig aan getwijfeld en dat is een slecht teken”.

Henny heeft haar ambities helder op een rij. “Voor mij is een transparant en gemakkelijk benaderbaar gemeentebestuur een absolute voorwaarde. Geen onnodige geheime stukken of halve informatie. Openbaar bestuur moet ook openbaar en controleerbaar zijn. We hebben een heel mooi verkiezingsprogramma met duidelijke ambities. Dat kunnen we samensmelten tot een prachtig coalitieprogramma, ongeacht de partij(en) waarmee we samen gaan werken”, zegt Henny gedreven.

Op dit moment is er in Scherpenzeel een waarnemend burgemeester, vanwege ziekte van Burgemeester Visser. Henny: ”Hopelijk komt onze burgemeester weer snel terug op zijn post. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de gemeenteraad, collega wethouders en onze burgemeester. Samen zorgen voor goed bestuur van ons dorp. Daar heeft onze gemeenschap belang bij.

GBS gaat er voor, maar eerst is de kiezer aan zet.”Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...