Evert: Koop in je eigen dorp

9 maart 2018

Evert van LooEven voorstellen: Evert van Loo de nummer 5 van onze lijst.

Evert werkt bij Post.nl Pharma & Care als vrachtwagenchauffeur medicijnendistributie en Laboratoriummateriaal. Naast het dagelijkse werk heeft Evert weinig tijd voor hobby’s omdat hij ook nog vrijwilligerswerk doet. Evert is onder andere voorzitter van een club van doven en slechthorenden en penningmeester van onze plaatselijke woonadviescommissie, VAC Scherpenzeel. De weinige tijd die overblijft probeert Evert met zijn gezin door te brengen, wat bezig zijn in de groentetuin aan de Nieuwstraat en nog wat sleutelen aan zijn laatste aanwinst, een Ferguson Petroleum trekker van 1951. Evert… je vergeet je bijdrage aan de fractie GBS!

Evert woont ruim 20 jaar in Scherpenzeel en heeft het hier prima naar zijn zin. Evert vindt Scherpenzeel een bijzonder dorp qua bevolkingsgroepen die prettig naast elkaar leven en omzien naar elkaar zonder eerst iemand uitgebreid langs de meetlat te leggen, Evert vindt ook het Scherpenzeelse winkelbestand uniek: “Koopt in den vreemde niet wat het eigen dorp u biedt”.

Toch is Evert  niet helemaal tevreden; “Helaas is de laatste jaren het profileren in de politiek in opmars gekomen, dat moeten we niet willen, want dat drijft mensen en hun beweegredenen uiteen. Samen de kar in harmonie trekken, houdt de kans groter dat we als gemeente onafhankelijk kunnen blijven, dan wanneer we elkaar de maat gaan nemen en de tent uit vechten.”

“Om aan een stille wens van een groot deel van de bevolking tegemoet te komen, zou het mooi zijn als de gemeentelijke organisatie weer terug komt in het centrum.”  Evert vindt Huize Scherpenzeel veel beter geschikt als gemeentehuis vanwege de uitstraling dan het huidige “fabriekspand”.

Evert leest niet alleen de stukken van de gemeente om de fractie van advies te dienen; theologie en geschiedenis boeien hem ook zeer. Evert leest diverse boeken, er is er echter maar één die niet van de 1e plaats komt en dat is voor hem de Bijbel, omdat daarin nog steeds alle antwoorden te vinden zijn.

Evert vindt een van de sterke punten van GBS dat er plek is voor iedereen en elke mening. Zo komen we samen tot zaken die vóór Scherpenzeel zijn en niet van belang zijn voor eigen doelgroep of partij. Want als dat de boventoon zou voeren volgens Evert, dan wil je niet het beste voor Scherpenzeel.

Evert vindt dat dit dorp mensen nodig heeft die het partijbelang opzij kunnen zetten voor het algemeen belang. Evert bekijkt met belangstelling het ondernemersklimaat. Bedrijven zijn goed voor werkgelegenheid en de plaatselijke middenstand. Bovendien zijn er altijd verenigingen die een graantje meepikken via sponsoring.

Het advies van Evert voor het volgende college is: zorg voor voldoende woningbouw voor gezinnen en kijk ook eens naar verenigingen die wel een flinke basis in het dorp hebben, zoals de volkstuinvereniging en de scouting, maar er toch bekaaid van af komen als het op een plekje onder de zon aan komt.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...